Франчайзинг бизнес


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Светослав Болярски

Издателство:

Корична цена:20.00 лв.
Отстъпка:4.00 лв. (20.00 %)
Цена:16.00 лв.
ISBN:978-954-92497-1-2
Година:2011
Подвързия:Твърди корици
Страници:255
Език:Български

Малкият бизнес става голям

Франчайзинг бизнес е първата книга по темата, която излиза в България. Нейното съдържание е съобразено с българската бизнес практика, която е много различна от тази в родината на франчайзинга - САЩ. Там франчайзинг пазарът е силно регулиран, докато тук е по-скоро стихиен. Е САЩ средната първоначална такса за закупуване на франчайз е 40 000 долара, в България - 4000. Зад океана и съдебната система работи по-ефективно, и кредитирането е много по-достъпно, отколкото у нас.

Авторът на книгата е участвал в създаването на редица франчайз системи в България и затова материята е развита от гледна точка на франчайзинг практиката.

Книгата е разделена на пет основни части, които на пръв поглед са насочени към различни аудитории. Информацията в разделите Създай франчайз и Продай франчайз е ориентирана повече към онези, които искат да развият бизнеса си, като предоставят франчайз на други предприемачи. Но тази информация е много полезна за франчайзополучателите , които ще могат да разпознаят коя франчайз система е по добре структурирана от останалите. От друга страна, разделите Купи франчайз и Управлявай франчайз са предназначени основно за франчайзополучатели. Но за да постигне успех, франчайзодателят трябва да се съобразява и с тяхната гледна точка.