Счетоводство и отчетност в туризма


интернет книжарница Нова звезда
Автор: Райна Начева

Издателство:Форком

Корична цена:10.90 лв.
Отстъпка:1.64 лв. (15.05 %)
Цена:9.26 лв.
ISBN:978-954-464-159-7
Година:2011
Подвързия:Меки корици
Страници:152
Език:Български

Учебникът е предназначен за учащи от професионалните направления “Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и “Пътувания, туризъм и свободно време”. Той е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от Министерството на образованието и науката за посочените направления. Подходящ е и за студентите от специалност “Туризъм” в икономическите университети.
Учебникът осигурява усвояването на основни познания за методиката на създаване на счетоводната информация за дейността на хотелите и заведенията за хранене и развлечения, както и на туроператорите. Приложен е подходът отчитане по отделни отчетни обекти (дълготрайни активи, материални запаси, приходи, разходи и т.н.), като се акцентира върху специфичността им в туризма.
В книгата са представени първичните документи, които се съставят за характерните стопански операции в туризма, лицата, които ги съставят и тяхната отговорност за верността на вписаните данни, както и движението на документите в предприятието.
Книгата е полезна за специалистите в туристическата сфера, като дава достатъчно пълна представа за съдържанието на счетоводната информация и за нейното значение за компетентното управление на туристическите предприятия.