Крис, Маги и подаръкът за Цветница


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Елф и Петров

Издателство:Нова звезда

Цена:12.00 лв.
ISBN:9786191980895
Година:2020
Подвързия:Твърди корици
Страници:28
Език:Български

Всеки от нас обича да получава подаръци, но дали всеки подарък е подходящ за нас, или заслужен от нас?
Помага ли дброто възпитание всичко да си дойде на мястото?
На тези и на други въпроси отговаря книжката, която разгръщате, разказвайки история за приятелството и някои препятствия, през които то преминава.

Да израснем с Крис и Маги е поредица от книжки, кято придставя различни житейски ситуации и свързаните с тях конфликти, като се посочва пътят на решаването им чрез добронамереност и диалог в традицията на християнската нравственост, съхраняваща българския дух и традиции през вековете.
Читателите могат да научат, че толерантността, търпението и великодушието, като всяко хубаво нещо, трябва да имат мярка, защото предозирането с тях води до хаос и в човешкото съзнание, и в човешкото общество.
Главните герои, Крис и Маги, са момченце и момиченце, които опознават себе си и света с доверие в хората и с чиста вяра в Бог. Отчитайки, че сериозните неща най-лесно се усвояват с усмивка, авторите създават атмосфера на ведрина и спокойствие, допълвана от смисъла на християнските празници, от обаянието на българската природа и от заряда на българската история. Леко чувство за хумор и "щипка" абсурд правят текстовете увлекателни, без да размиват изводите от тях.