Крис, Маги и великденското яйце


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Елф и Петров

Издателство:Нова звезда

Цена:12.00 лв.
ISBN:9786191981236
Година:2020
Подвързия:Твърди корици
Страници:24
Език:Български

Могат ли приятелите да бъдат заедно, макар и далече един от друг?
Може ли отмъщението да донесе утеха от загубата?
Мателиалните неща или добрите човешки взаимоотношения, основани на християнските ценности, могат да останат вечни?
На тези и на други въпроси отговаря книжката, която разгръщате, разказвайки защо трябва да бъдат добре научени някои уроци.

Да израснем с Крис и Маги е поредица от книжки, кято придставя различни житейски ситуации и свързаните с тях конфликти, като се посочва пътят на решаването им чрез добронамереност и диалог в традицията на християнската нравственост, съхраняваща българския дух и традиции през вековете.
Читателите могат да научат, че толерантността, търпението и великодушието, като всяко хубаво нещо, трябва да имат мярка, защото предозирането с тях води до хаос и в човешкото съзнание, и в човешкото общество.
Главните герои, Крис и Маги, са момченце и момиченце, които опознават себе си и света с доверие в хората и с чиста вяра в Бог. Отчитайки, че сериозните неща най-лесно се усвояват с усмивка, авторите създават атмосфера на ведрина и спокойствие, допълвана от смисъла на християнските празници, от обаянието на българската природа и от заряда на българската история. Леко чувство за хумор и "щипка" абсурд правят текстовете увлекателни, без да размиват изводите от тях.