Корица ЛИДЕРСТВО. Стратегии и тактики

ЛИДЕРСТВО. Стратегии и тактики


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Джоко Уилинк

Издателство:Локус

Корична цена:22.00 лв.
Отстъпка:3.30 лв. (15.00 %)
Цена:18.70 лв.
ISBN:978-954-783-319-7
Година:2021
Подвързия:Меки корици
Страници:304
Език:Български

В армията полевият наръчник представя инструкции на прост и ясен език, стъпка по стъпка, за да се помогне на войниците да изпълняват мисиите си. В гражданския сектор книгите предлагат информация за всичко: от поправката на капещ водопроводен кран до развитието на ефективна тренировъчна програма за приготвянето на добър стек.


Какво става обаче, ако ви повишат на нова длъжност и трябва да ръководите бившите си колеги? Какво става, ако не ви изберат за ръководната длъжност, която сте искали? Как преодолявате синдрома на натрапника, когато не сте сигурни, че трябва да ръководите? Като лидер, как разумно определяте наказанията?А наградите и поощренията?Как изграждате доверие както с вашите ръководители, така и с подчинените си? Как поднасяте обективна критика нагоре и надолу по веригата на управлението по тактичен и позитивен начин?


Това са все въпроси за лидерството – най-сложното от всички човешки начинания.Макар че има изобилие от книги, които осигуряват солидни познания относно лидерството, няма “полеви” наръчник по лидерство, осигуряващ директни,ситуационни, прагматични насоки „как да...“, които всеки да може незабавно да използва. Досега.


Лидерство - стратегия и тактики обяснява как да се използва теорията за лидерството, бързо да се преведе в приложима стратегия и след това лидерството да се въведе в действие на тактическо равнище. Тази книга е решението, от което се нуждаят лидерите на всяко равнище – не просто за да разбират играта на лидерството, но и за да знаят как да я играят и да я печелят

 

Джоко Уилинк е бил военноморски тюлен в продължение на 20години, издигайки се във военната йерархия, за да стане командир на Специална бойна група 3 към Военноморските тюлени – най-награждаваната единица за специални операции в Иракската война. След освобождаването му от военна служба, Джоко продължава по дисциплинирания път на успеха, съ-създавайки „Ешелон Фронт“ – многомилионна консултантска компания по лидерство и мениджмънт. Автор е на няколко книги, превърнали се в бестселъри, и създател на един от най-високо класираните подкасти JOCKO PODCAST.

Конна езда   Издателство "Нова Звезда" във Facebook   © 2023 Нова Звезда