Корица Производство по несъстоятелност

Производство по несъстоятелност


интернет книжарница Нова звезда
Автори: Нели Маданска, Бистра Николова

Издателство:Сиби

Корична цена:17.00 лв.
Отстъпка:2.55 лв. (15.00 %)
Цена:14.45 лв.
ISBN:ISBN 978-954-730-651-6
Година:2010
Подвързия:Меки корици
Страници:272
Език:Български

В книгата се разглеждат последователно и в тяхната логическа връзка: откриването на производството по несъстоятелност; вписванията, заличаванията и обявяванията в търговския регистър, свързани с производството по несъстоятелност; масата на несъстоятелността и нейното попълване; процедурата по предявяване на вземанията; оздравителното производство; осребряването и разпределението на събраните суми.

 

Изданието предоставя систематизирани знания за разнообразието от материалноправни, процесуални и регистърни въпроси, свързани с търговската несъстоятелност, и е предназначено както за практикуващите юристи, така и за студентите по право.

 

Нели Маданска е главен инспектор на Инспектората на министъра на правосъдието по ЗСВ и автор на книгата „Производството по несъстоятелност” (2003, 2005). Бистра Николова е съдия в търговското отделение на Варненския окръжен съд. Н. Маданска и Б. Николова са преподаватели в Националния институт на правосъдието по въпросите на дружественото право и несъстоятелността.