Корица Тестове и самостоятелни работи по математика за 4. клас

Тестове и самостоятелни работи по математика за 4. клас


интернет книжарница Нова звезда
Автор: Мариана Богданова и Мария Темникова

Издателство:Булвест

Корична цена:4.50 лв.
Отстъпка:0.90 лв. (20.00 %)
Цена:3.60 лв.
ISBN:978-954-18-0504-6
Подвързия:Меки корици
Страници:68
Език:Български

Настоящото учебно помагало е предназначено за ученици, обучаващи се в четвърти клас.
В него се предлагат тестове и самостоятелни работи за входяща, текуща и изходяща диагностика по математика. Те са в съответствие с „Учебна програма по математика за трети клас“ (в-к „Аз-Буки”,
бр. 19, 2003).
Тестовете и самостоятелните работи са разработени в два варианта, което създава условия за работа в две групи. Провеждат се след изучаването на определено математическо съдържание. Преди започването на работа по всеки от диагностичните инструменти (тест, самостоятелна работа) на учениците се дава подходяща инструкция, организира се пълноценно запознаване с условията на задачите.
Всеки тест съдържа 5 задачи, а всяка от самостоятелните работи – десет задачи. След десетата задача е поставен специален знак, който да подсеща учениците да извършат самопроверка на работата си. Поместена е и допълнителна задача за учениците с по-бърз темп на работа и не е подходящо тя да се оценява.
Ако това пособие се ползва само от един ученик, проверката на знанията и уменията се извършва чрез работата му върху задачите, предназначени за едната група. Задачите от другата група могат да се решат от него след направената проверка с цел работа за отстраняване на грешките.
Ако пособието се ползва от двама ученици, чрез знак „ножица“ е показано как да се направи разрязването така, че всеки от тях да получи екземпляр от теста и от самостоятелната работа.