Корица ЗДРАВЕЙТЕ ! Учебник по български език за чужденци

ЗДРАВЕЙТЕ ! Учебник по български език за чужденци


Автори: Галина Куртева, Кръстинка Бумбарова, Стефка Бъчварова

Издателство:Нов български университет

Корична цена:49.00 лв.
Отстъпка:7.35 лв. (15.00 %)
Цена:41.65 лв.
ISBN:9789545357374
Година:2013
Подвързия:Меки корици
Страници:264
Език:Български

Българският език е един от най-старите славянски езици. Днес повече от 200 милиона души пишат на кирилица. Интерес към езика ни проявяват не само учени, езиковеди и историци, но и хора, чиято цел е постигане на езикова компетентност за общуване във формална и неформална среда.
През последните 10 години се появиха няколко учебни комплекта, които са съобразени с изискванията на Общата европейска езикова рамка.
Учебникът „Здравейте!" представлява част от цялостен курс по български език за чужденци, съставен в съответствие с Европейската езикова рамка. Състои се от две части - ниво А1+ и ниво А2+.
Първата част съдържа лексикален и граматичен материал, необходим за създаването на основните езикови компетентности за ниво А1, според Общата езикова рамка на ЕС.
Учебникът е предназначен за широка аудитория - студенти, курсисти и всички, които се интересуват от българския език. Предвижда се съдържанието на всяко ниво да бъде усвоено в рамките на 150 учебни часа. Методиката на учебния комплект "Здравейте!" предполага работа с преподавател, но е възможно и самостоятелно изучаване. Целта на авторите е студентите да придобият основни езикови умения при слушане, четене, говорене и писане.