БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за 8. клас


Помагало за разширена или допълнителна подготовка
Автори: Мариана Балинова, проф. д-р Ангел Петров, д-р Мая Падешка

Издателство:Булвест

Корична цена:6.00 лв.
Отстъпка:0.90 лв. (15.00 %)
Цена:5.10 лв.
Подвързия:Меки корици
Език:Български

Помагалото за разширена или допълнителна подготовкае част от комплекта по български език за 8. клас на Издателство „Булвест 2000”. 

Помагалото съдържа разнообразни текстове, много упражнения и тестови задачи върху проблеми от учебното съдържание, регламентирано от новата учебна програма по български език за 8. клас (2016 г.). Това означава, че книгата успешно може да подпомогне работата през учебната година на всички осмокласници, независимо от факта, че в училищата се използват учебници по български език на различни издателства.

Тъй като учебната програма по български език не конкретизира темите за разширена или допълнителна подготовка в 8. клас, авторите са изготвили  примерна програма, поместена на с… . Темите от нея следва да бъдат разработени в рамките на 17 учебни часа.

Помагалото предлага:

·       Примерно годишно разпределение с темите на занятията и вида на всяко от тях (за упражнение, обобщение и разширение);

17  разработки, включващи упражнения за разпознаване и анализ на езикови факти, за преобразуване и редактиране на изрази, за създаване на текстове; специално внимание се обръща върху