БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за 6. клас


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Мариана Балинова, проф. д-р Ангел Петров, д-р Мая Падешка

Издателство:Булвест

Корична цена:6.00 лв.
Отстъпка:0.90 лв. (15.00 %)
Цена:5.10 лв.
ISBN:978-954-18-1066-8
Година:2017
Подвързия:Меки корици
Език:Български

Помагалото за разширена или за допълнителна подготовка е част от комплекта по български език за 6. клас на издателство „Булвест 2000“. 

Помагалото съдържа разнообразни текстове, много упражнения и тестови задачи върху проблеми от учебното съдържание, регламентирано от новата учебна програма по български език (2015 г.). Това означава, че през учебната година книгата успешно може да подпомогне работата на всички шестокласници, независимо от факта, че в училищата се използват учебници по български език на различни издателства.

Тъй като учебната програма по български език не конкретизира темите за разширена или за допълнителна подготовка, авторите са изготвили  примерна програма, поместена на с. 5. Темите от нея следва да бъдат разработени в рамките на 17 учебни часа.

Помагалото предлага:

·       Примерно годишно разпределение с темите на занятията и вида на всяко от тях (за упражнение, обобщение и разширение);

·       17  разработки, включващи упражнения за разпознаване и анализ на езикови факти, за преобразуване и редактиране на изрази, за създаване на текстове; специално внимание се обръща върху работата по овладяване от учениците на езиковите правила (правописни, правоговорни, пунктуационни), при прилагането на които учениците допускат най-много грешки;

·       Таблици с учебна информация в синтезиран вид, която да стане опора при изпълнение на упражненията;

·       Тестови задачи и ключ с правилните отговори на задачите.