Осигуряване на здравословна и безопасна работна среда в условията на COVID-19. Мерки и добри практики за ограничаване на разпространението на COVID-19


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Автор и съставител Огнян Атанасов

Издателство:Труд и право

Корична цена:32.70 лв.
Отстъпка:6.54 лв. (20.00 %)
Цена:26.16 лв.
ISBN:978-954-608-279-4
Година:2021
Подвързия:Меки корици
Страници:263
Език:Български

Книгата съдържа препоръки и насоки на Европейската комисия за осигуряване на безопасни и здравословни работни места по време на  COVID-19 в някои отрасли и дейности; изисквания за адаптиране и защита на работещите при завръщане на работа; ръководство за оценка на риска от COVID-19; препоръки и насоки за наблюдение на лица в контакт с носители на коронавирус.

Представени са мерки и добри практики за ограничаване на разпространението на COVID-19 във важни отрасли и дейности като: здравеопазване, металургия, лека промишленост, строителство, селско стопанство, които биха били полезни на множество предприятия и работодатели, в техните усилия за справяне с кризата от COVID-19.

Поместени са и разработени от социалните партньори на браншово ниво у нас секторни споразумения (меморандуми), насочени към подкрепа на предприятията за осигуряване на ефективни мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса.

Целта на изданието е да подпомогне работодателите; органите и длъжностните лица по здраве и безопасност; представителите на работниците и служителите; контролните органи на инспекцията по труда, както и всички специалисти в тази област, в усилията им за ограничаване разпространението на коронавируса и преодоляване на последиците от пандемията COVID-19.