Корица ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК

ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Владимир Овчаров

Издателство:Булвест

Корична цена:24.90 лв.
Отстъпка:3.73 лв. (14.98 %)
Цена:21.17 лв.
ISBN:978-954-18-1525-0
Година:2021
Подвързия:Меки корици
Страници:182
Език:Български

Книгата е предназначена за всеки, който иска да знае повече за своя мозък, независимо от своето ниво на познание за него.


Изучаването на човешкия мозък не е лесна задача, тъй като той е най-комплексната структура в познатия ни свят.

Авторът е представил тази сложна структура така, че да бъде достъпна както за специалисти в тази област, така и за хора, които искат да научат повече за себе си и своите близки и въобще за човека.


Книгата дава възможност за разбиране на структурата и функциите на нервните клетки, частите на мозъка и мозъка като цяло. Човешкият мозък е това, което ни прави индивиди с различни ментални качества, знаещи или незнаещи, интелигентни, креативни, щастливи или нещастни, имащи определени емоции, справящи се с процеса на обучение, осъществяващи различните видове памет, организирани и добре планиращи. Мозъкът определя нашето поведение, ниво на агресивност.

В книгата е описана връзката мозък – душа; връзката на мозъка със сърдечносъдовата, имунната и храносмилателната система, ендокринните жлези и други тъкани на човешкото тяло, както и някои полови различия в мозъка. Описани са възможности за подобряване на когницията, паметта и креативността от децата до възрастните индивиди. Предоставена е информация за пластичността на мозъка, който може да се развива и моделира към по-добро или да се уврежда при съответни действия от страна на индивида.

Читателят ще добие представа, че мозъкът на съвременния човек е резултат на многомилионна еволюция и за факторите, които са я причинявали. Ще се запознае с процесите в него, с възможността за увреждането на определени негови структури и някои болестни увреждания. Всеки може да се задълбочи в темата, която го интересува, като използва допълнителната литература, посочена в библиографията.