Корица Тетрадка по история и цивилизации за 7. клас

Тетрадка по история и цивилизации за 7. клас


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Искра Баева, Надка Васева, Евгения Калинова-Яйджиева, Георги Стойчев

Издателство:Булвест

Корична цена:7.90 лв.
Отстъпка:1.18 лв. (14.94 %)
Цена:6.72 лв.
ISBN:9789541812778
Подвързия:Меки корици
Страници:92
Език:Български

Тетрадката по история и цивилизации за 7. клас е неразделна част от учебния комплект. Нейната основна функция е да осъществи прилагането от учениците на придобитите знания и умения и тяхното задълбочаване чрез решаване на задачи с различна степен на трудност. Тетрадката обединява в едно книжно тяло различните помагала, използвани в подготовката на учениците – тетрадка за работа в клас, учебна тетрадка, работни листове, контурни карти, и е единственото необходимо помагало за работа в клас и у дома.

Тя съдържа 34 работни листа със задачи към всеки урок за нови знания. Те са подредени по степен на трудност и съставени така, че да научат учениците да възприемат самостоятелно историческите събития в тяхната цялост.

Работните листове съдържат полета за записване на плановете и на отговорите на задачите от уроците, а също и на въпросите към историческите карти, изображенията и писмените документи. Предвидени са специални работни полета за записване на отговорите на задачите от уроците упражнения, от уроците за практически дейности и от уроците за обобщение и контрол.