Корица Комплект работни листове по биология и здравно образование за 7. клас

Комплект работни листове по биология и здравно образование за 7. клас


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Владимир Овчаров, Огнян Димитров, Таня Димитрова, Мариана Христова, Камелия Йотовска

Издателство:Булвест

Корична цена:7.90 лв.
Отстъпка:1.18 лв. (14.94 %)
Цена:6.72 лв.
ISBN:9789541812754
Подвързия:Меки корици
Страници:88
Език:Български

Комплектът работни листове по биология и здравно образование за 7. клас има функция на допълнение към учебника. Задачите, включени в него, са предназначени за работа в клас или за домашна работа и осигуряват възможност за индивидуален подход и диференциране на познавателната дейност на учениците. Те създават условия за усвояване на знания, както и за тяхното систематизиране, осмисляне и затвърдяване. Помагат за формиране на умения за решаване на задачи от различен вид и с различна степен на трудност, улесняват извършването на корекционната и оценъчната дейност от страна на учителите. Комплектът работни листове замества тетрадката за работа в клас, тъй като към всяка тема е предвидено място за план на урока.

 

Работните листове съдържат функционални илюстрации, схематични рисунки, познавателни и ситуационни задачи, теми за есета. В тях са включени задачи, които изискват извършване на разнообразни учебни дейности:

– работа с учебен текст;

– попълване на данни в таблици и схеми;

– ситуации, изискващи теоретичен анализ и синтез;

– наблюдение и описание на биологични обекти;

– решаване на казуси и проблемни ситуации;

– конструиране на модели на изучавани обекти и др.

Основните дидактически функции на работните листове са свързани със: стимулиране на познавателната активност на учениците; формиране на умения за самостоятелна работа, за планиране и организация на учебната работа; засилване на интереса към практическото приложение на усвоеното знание, включително и към здравословния начин на живот. Именно тези дидактически функции правят работните листове полезни в процеса на обучение независимо от избрания учебник.