Корица Windows Server 2022 – защита на сървъра и мрежата

Windows Server 2022 – защита на сървъра и мрежата


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: D.K. Academy

Издателство:Асеневци

Корична цена:27.95 лв.
Отстъпка:5.59 лв. (20.00 %)
Цена:22.36 лв.
ISBN:978-619-7586-75-6
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Език:Български

Запознайте се със същността на защитата на Windows сървъра и мрежата и разберете какво, от кого и как да защитавате.
Книгата е разделена на три части. Първата част разглежда основата на безопасността. Обяснено е осигуряването на информационна безопасност, сигурността на паролите и възможностите за тяхното възстановяване, физическата безопасност на системите, контролът на мрежовия трафик и откриването на необичайна активност. Ще научите за безопасността на приложенията, софтуерните уязвимости, методите за криптиране на данни и за някои системи за защита от теч на информация.

Втората част е посветена на отказоустойчивостта. Там ще намерите отказоустойчиви решения както за мрежата, така и за приложенията и данните. Разгледани са и разпределената файлова система, клъстерите и разпределените директории.
Третата част на книгата съдържа ценни практически препоръки. От нея ще научите полезни групови политики, настройката и защитата на различни видове сървъри, архивирането и начините за безвъзвратно изтриване на данни.

С този наръчник не само ще защитите сървъра и мрежата си, но ще научите и как да ги възстановите след хакване или повреда.