Корица Английски език, CEF B2. Упражнения и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка

Английски език, CEF B2. Упражнения и тестове за Държавен зрелостен изпит, профилирана подготовка


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: Райна Костова, Румяна Благоева, Диана Веселинова

Издателство:Просвета

Корична цена:15.00 лв.
Отстъпка:2.25 лв. (15.00 %)
Цена:12.75 лв.
ISBN:978-954-01-4196-1
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Страници:132
Език:Български

Помагалото е в съответствие с изискванията на „Учебно-изпитната програма за Държавен зрелостен изпит (ДЗИ) по английски език на ниво B2“.
Успешното представяне на зрелостниците изисква владеене на уменията слушане с разбиране, четене с разбиране и писане. Сборникът дава възможност за подготовка и в трите направления. За постигането на тази цел то е организирано в две части:
• Първата част включва упражнения за подготовка за трите типа направления, а именно: 10 текста за слушане с разбиране (с аудиофайлове за изтегляне), 10 текста за четене с разбиране и 10 разработени писмени текста с коментари и оценки към тях, както и съвети за развиване на умението за писане на чуждия език.
• Втората част съдържа 2 примерни теста, съставени на основата на публикуваните от Министерството на образованието „Общи параметри и примерни задачи за ДЗИ по английски език по нива в съответствие с общата европейска езикова рамка за учебната 2021/2022 г.“.

Всеки тест включва 45 задачи, както следва:
  • 36 задачи с избираем отговор (за избор между отговори A, B, C и D или „вярно“ и „грешно“);
  •  7 задачи със свободен отговор (кратък отговор в свободен текст);
  •  2 задачи за създаване на текст (писане на официално писмо по зададена ситуация и на аргументативен текст за изразяване на мнение).
В тази част ще намерите и подробни обяснения за избора на верния отговор за всяка задача за слушане и четене с разбиране.
Помагалото е ценен помощник в подготовката за ДЗИ в час или за самостоятелна работа.