Корица Обща теория на пазарното стопанство. Микроикономика

Обща теория на пазарното стопанство. Микроикономика


Автори: Трайчо Спасов, Пламен Пашов

Издателство:Нова звезда

Корична цена:12.00 лв.
Отстъпка:1.80 лв. (15.00 %)
Цена:10.20 лв.
Подвързия:Меки корици
Страници:301
Език:Български

Учебникът "Обща теория на пазарното стопанство" съдържа две части: "Микроикономика" и "Макроикономика". Предназначен е за учениците от всички специалности на техникумите по икономика и търговия. Разбира се, той може да се използва от всички, които имат интерес към овладяване на икномическата теория. В него са заложени принципите за достъпност на изложението, логическа последователност и единна методология. Първото издание (1999 г.) на тази част от учебника - " Микроикономика ", намери добър прием сред учащите се. Това ни дава основание да Ви предложим и настоящото второ издание.

При разработването на учебника се възприема разбирането, че учениците от средните училища по икономика трябва да имат задълбочени и трайни познания по общата теоря на икономиката (икономикс). Това е необходимо за съвременните специалисти у нас. Структурата на учебника е обсъдена на национална среща на учителите по обща теория на пазарното стопанство, организирана от Министерството на образованието и науката.

Учебникът " Обща теория на пазарното стопанство " е разработен от доц. д-р Трайчо Спасов, ръководител катедра "Икономикс" в Университета за национално и световно стопанство. Задачите, проблемите и въпросите за събеседване в упражненията към отделните теми са подготвени от гл.ас. Пламен Пашов от същата катедра.