Корица Защита на данните принципи и практики

Защита на данните принципи и практики


интернет книжарница "Нова звезда"
Автори: проф. д.т.н. Веселин Целков, Деян Петков, георги средков, Пламен Георгиев

Издателство:

Корична цена:35.00 лв.
Отстъпка:5.25 лв. (15.00 %)
Цена:29.75 лв.
ISBN:978-619-185-364-9
Година:2019
Подвързия:Меки корици
Страници:308
Език:Български

      Книгата "Защита на данните. Принципи и практики" е ново, иновативно изследване в предметната област и обобщава авторския опит, съществуващите стандарти, понятия и методологии в единна платформа, като дава възможност както за цялостен поглед, така и за детайлен преглед на процесите свързани с изпълненията на Общия регламент. Самото заглавие показва, че съдържанието покрива голяма област от предметното поле на защитата на данните. в изложението ясно могат да се откроят следните направления:
  • Основи на сигурността на информацията;
  • Общ регламент за защита на личните данни;
  • Принципи за неприкосновеност и съответствие с изискванията на Регламента;
  • Добри практики представени в следните области - множество от контролни методики, решения за длъжностното лице по защита на данните, системите за видеонаблюдение и програмите за обучение.
      За всяко от напрамленията са представени базови понятия и дефиниции, различните гледни точки, общ и детайлен преглед на направлението, стратегически предизвикателства и конкретни задачи и средства за използване. Всичко това определя съдържането на книгата като многообхватно и предопределя последователното и задълбочено запознаване и осъзнаване на представените проблеми и решения.