Корица Да заложиш своята кожа

Да заложиш своята кожа


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Насиб Никълъс Талеб

Издателство:Инфо Дар

Корична цена:19.90 лв.
Отстъпка:3.98 лв. (20.00 %)
Цена:15.92 лв.
ISBN:9786192440008
Подвързия:Меки корици
Страници:336
Език:Български

В „Да заложиш своята кожа“ Насим Никълъс Талеб, един от най-влиятелните и проницателни мислители на нашето време, отново се прицелва точно в онова, което никой не успява или не иска да формулира. Това е книга за скритите асиметрии в живота ни и последствията от тях. Тя ни запознава с принципа, чрез който можем да проумеем сериозни загадки на нашата реалност.

Защо крайно нетолерантни малцинства управляват света?

Защо универсализмът унищожава хората, когато би трябвало да помага?

Защо днес съществуват повече роби, отколкото по времето на Римската империя?

Какво постига евтиното сигнализиране и симулираната добродетел?

Какво се случва със справедливостта, когато рискът може да бъде прехвърлен безнаказано?

И защо в медиите и културния живот се появи полицията на мисълта.

Принципът „да заложиш своята кожа в играта“ се отнася предимно до справедливостта, честта и саможертвата. И при неговото прилагане намаляват ефектите от отклонения, които се развиват с цивилизацията: между действие и празни приказки, между последствие и намерение, практика и теория, чест и репутация, експертност и шарлатанство, конкретно и абстрактно, етично и законно, истинско и привидно.

 

„Да заложиш своята кожа“ е изключително важна книга, тя говори за слона в стаята, който всички се опитваме да не видим, за източника на асиметриите, изкривяванията и несправедливостите в нашия свят.

 

Насим Никълъс Талеб е ливанско-американски философ, трейдър, есеист и специалист по анализ на риска. Магистър по бизнес администрация от бизнес училището „Уортън“ и доктор на Парижкия университет. Автор на едни от най-значимите изследвания на риска и редките и непредвидими събития с огромно въздействие – „Надхитрени от случайността“, „Черният лебед“ и „Антикрехкост“.