Корица Светът по време на бунт

Светът по време на бунт


интернет книжарница "Нова звезда"
Автор: Густав Льобон

Издателство:Асеневци

Корична цена:22.00 лв.
Отстъпка:4.40 лв. (20.00 %)
Цена:17.60 лв.
ISBN:978-619-7586-60-2
Година:2022
Подвързия:Меки корици
Страници:314
Език:Български

Моментът, в който всеки гражданин осъзнае, че победата на една или друга политическа партия или на една или друга вяра са безсилни да проправят пътя към абсолютното щастие, ще настъпи голямо социално развитие.


 

По какъв начин бихме могли да променим мисленето на хората, след като и най-крайните закони са безсилни да го променят? Отговор на този въпрос дава уважавания социолог и психолог Густав Льобон.
В „Светът по време на бунт“, през призмата на психологията, е направен подробен анализ на движещите сили на народа по време на конфликти и военни действия.
Льобон знае, че с течение на времето чувствата и моралните сили на хората не са се променили. Битките, водени през вековете, са създали наследствени натрупвания в цивилизациите и продължават се водят и до днес. Затова, за постигане на нови цели и идеи, е нужно да се въздейства върху човешкия характер чрез образованието.
Авторът споделя ценните си разсъждения за:
• психологическите елементи на военните действия,
• какво е довело до развоя на Първата световна война и какви проблеми е породила,
• влиянието върху тълпата в периоди на конфликт и как се създават убеждения,
• настъпилата след Първата световна война революционна буря,
• диктатурата на пролетариата,
• и още много.

В книгата се откриват ярки примери, а идеите си Льобон подкрепя с подробни изследвания, които са поучителни и актуални дори в съвремието ни.